dijous, 27 d’agost del 2009

Els fogons surten al carrer!

El diumenge 30 d'agost, a partir de les 7 de la tarda, podreu gaudir de la 1a Jornada de Cuina al Carrer a la zona de la Cort Reial de Girona. Aquesta activitat, organitzada per l’Associació de Veïns, Industrials i Comerciants de Cort Reial i Rodalies (Avicrof), vol promocionar la gran varietat de cuines que es concentren en un tram tan petit del Barri Vell de Girona. Els habituals de la zona ja sabeu que en pocs metres es pot anar de la cuina tradicional catalana a les tapes, passant pels formatges, els sabors de la Índia, els "pintxos" del País Basc o les amanides més sorprenents, per posar només uns exemples. I això sense entrar en les begudes: vins a granel o embotellats, cerveses, sidra…

Per aconseguir que tothom pugui conéixer la gastronomia que hi ha la Cort Reial, els establiments participants oferiran tastets de la seva oferta habitual a un preu màxim de tres euros. D’aquesta manera, els visitants podran tenir una primera impressió de la cuina de restaurants que no s’han atrevit a provar encara o tastar nous plats de llocs que ja coneixen.

Dels divuit establiments de la zona dedicats a la restauració, setze participen en la Jornada de Cuina al Carrer (Artusi, Cafè Irlandès, Cal Ros, Creperie Bretonne, Divinum, Draps, El Museu del Vi, Excalibur, Kiwi, L’Angelot, La Bodega, Le Bistrot, Occi, Taj Indian Restaurant, Vintage i Zanpanzar), alguns dels quals cuinaran al carrer. L’ambient festiu es potenciarà amb les actuacions de tres cantautors i el tancament de la zona al trànsit.

Us hi esperem a tots!!!



dissabte, 1 d’agost del 2009

Rosa, que l'amor s'hi posa...


Aquest mes us proposem dos caves i un xampany rosats: Brut Rosat d’Oriol Rosell, Pinot Noir Brut Rosé de Mont-Ferrant i  Rosé Brut de De Venoge.

Brut Rosat d’Oriol Rossell: de color cirera robí amb reflexos violacis, net, i amb bombolla fina, té aromes de fruites vermelles i notes balsàmiques. Suau en boca, fresc i agradable.

Varietats: Trepat.

Criança: de 12 a 18 mesos.

Graduació: 11,5% vol.

PVP: 9,25 €.


Pinot Noir Brut Rosé de Mont-Ferrant: d’acidesa moderada i color cirera viu, amb aroma potent a fruita vermella, cireran i maduixa boscana, que en boca deixa un sabor de fons que recorda el mango. Un cava fresc i intens.

Varietats: Pinot Noir.

Criança mínima: 18 mesos en cava.

Graduació: 12 % vol.

PVP: 14,53 €.

 

Rosé Brut de De Venoge: un xampany fresc, elegant i amb tot l’aroma de les fruites vermelles.

Varietats: Pinot Noir (60%), Pinot Meunier (20%), Chardonnay (20%).

Criança: 3 anys.

Graduació: 12% vol.

PVP: 49,37 €.


Els tres són ideals per prendre com a aperitiu, però harmonitzen amb quasi qualsevol plat: carns, formatges, pasta, arrossos, carpaccios o postres amb fruites.


Salut!!!