dimarts, 20 d’octubre del 2009

"Per l'amor de Déu", ja tenim nova exposició!


Ja tenim una altra exposició a La Bodega! I aquesta vegada, segur que compta amb la benedicció de tots els sants. Fins a l'1 de novembre podeu quedar-vos amb la boca oberta i exclamar "Per l'amor de Déu"!!!, que precisament és el títol de la mostra que ens proposa el periodista, i gran amic nostre, Alfons Petit.

L'Alfons és un enamorat de la imatgeria religiosa, i també és un enamorat de Mèxic. En aquesta exposició uneix les dues passions, i el resultat és, com a mínim, sorprenent. "Per l’amor de Déu. Imatgeria religiosa popular” reuneix una setzena d’imatges captades a Mèxic per aquest periodista, nascut a Girona l'any 1968. Les fotografies mostren la diversitat d’expressions populars de la religiositat en aquell país: des de la particular estètica de les imatges de les esglésies fins a les espectaculars celebracions del “Día de Muertos” (precisament per Tots Sants), passant per elements decoratius, frases escrites en diversos indrets, fotografies d’estudi amb Jesucrist de coprotagonista, o el Santo Niño Cieguito de Puebla -una imatge que provoca calfreds a molts gironins però que a Mèxic és molt venerada-.

L'Alfons no n'ha tingut prou amb aquestes impactants fotos, i ha completat l'exposició amb una sèrie de retaules que ha creat ell mateix inspirant-se en una artesania molt típica també de Mèxic, en els quals es barregen elements religiosos amb d’altres de la cultura popular, sempre amb una estètica molt colorista i "kitsch".

No deixeu passar l'oportunitat de traslladar-vos, ni que sigui per una estoneta, al Mèxic més tradicional. Podeu visitar l'exposició en el nostre horari habitual (de dilluns a dissabte, de 10 del matí a 2 de la tarda i de 4 de la tarda a 9 de la nit). Ah! I, és clar, amb aquesta exposició, per Tot Sants tindrem obert!