diumenge, 2 de maig del 2010

Els amics de Toni Vilches


El fotògraf Toni Vilches -un bon amic de La Bodega- presenta aquest mes de maig "Anònims i no tan anònims", la seva última fotogràfics. L’exposició està integrada per deu retrats de 40x50 centímetres de personatges més o menys coneguts pel gran públic: dels dels germans Roca fins al seu avi, passant per Raimon Panikkar o Goran Bregovic. Aquestes imatges són un recull de la feina de Vilches dels últims sis anys, realitzades ja sigui per encàrrecs de mitjans de comunicació o bé per iniciativa pròpia.

Vilches assegura que “fotografiar una persona és la feina més difícil del món”, donat que fa falta “molt de temps per conéixer-la i reflectir la seva personalitat” en una sola imatge. Paradoxalment, exercir de fotoperiodista l’ha obligat sovint a “esbrinar què puc transmetre d’aquella persona” en només uns minuts. Toni Vilches considera que “trencar la barrera de la càmera, que s’interposa entre el fotògraf i el fotografiat, és una de les coses més complicades” i, per això, aconseguir-ho és per a ell una “gran satisfacció”. Per això, aquest grapat de fotografies que es poden veure ara a La Bodega es converteixen en una petita mostra “dels meus millors amics durant el temps real de pocs minuts en què la càmera va desaparéixer del mig”.

Aquesta és la segona vegada que Toni Vilches (Londres, 1976) exposa a La Bodega: el març del 2008 ja va presentar-hi “Silhouettes”. Vilches és tècnic especialista en imatge fotogràfica i té una àmplia trajectòria com a fotoperiodista en premsa. Podeu veure el seu currículum complert i fer-vos una idea del seu gran treball visitant la seva web

Estem segurs que aquesta iniciativa d'en Toni us agradarà tant com a nosaltres. Disfruteu-la, i... salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada